به گزارش پایگاه خبری تحلیلی آوای ماغر:آرش مصلح با تاکید بر اینکه احیای روحیه خودباوری مهم ترین دستاورد انقلاب اسلامی است، افزود: بدون اغراق میتوان ادعا کرد تنها بخشی که در استان تا قبل از پیروزی انقلاب اسلامی هیچگونه پروژه و دستاوردی نداشته، آب منطقهای بوده و هر آنچه هست مربوط به بعد از ۲۲ بهمن ۱۳۵۷ تاکنون است.
وی با اشاره به اینکه سد کوثر تأمین آب دو و نیم میلیون نفر از جمعیت کشور را در پنج استان انجام میدهد و آب شرب شهر ۱۰۰ هزارنفری گچساران و کل روستاهای اطراف را ۱۱ سال است که تأمین میکندتصریح کرد: این سد بیش از ۱۵ سال است که آب شرکت نفت و گاز گچساران به میزان سه میلیون مترمکعب را تأمین میکند و به آن افزوده خواهد شد.
وی ادامه داد: همچنین تأمین آب پتروشیمی یک و ۲ گچساران به میزان ۱۷ میلیون مترمکعب و آب هفت هزار هکتار اراضی کشاورزی خیرآباد لیشتر تنگ انگشترک را انجام میدهد.
مدیرعامل شرکت آب منطقهای کهگیلویه و بویراحمد ابراز کرد: برنامهریزیشده که در قالب طرح توسعهای سد کوثر آب هزار و ۲۰۰ هکتار از اراضی دشت مور گچساران و آب شرب ۸۵ هزار نفر از جمعیت شهرستان بهمئی را تأمین کند که این طرح ۶۵ درصد پیشرفت فیزیکی دارد.
وی با اشاره به اینکه آب ۲۴۰ هزار نفر از جمعیت شهرهای دهدشت، سوق، چرام، لنده و ۳۰۰ روستا را این سد باید تأمین کند که طرح آن با ۳۷ درصد پیشرفت فیزیکی در حال انجام است افزود: همچنین آب طرح فسفات چرام و آهک هیدراته چرام و کارخانههای وابسته را به میزان ۵ میلیون مترمکعب تأمین خواهد کرد.
مصلح ابراز داشت: ۹ شبکه آبیاری و زهکشی در لیشتر، خیرآباد، امامزاده جعفر، چیتاب، دشت روم، سروک، چرام و غیره وجود دارد که ۱۶ هزار هکتار از اراضی کشاورزی استان را پوشش میدهند و زیر کشت رفتهاند.
مدیر عامل شرکت آب منطقه ای کهگیلویه و بویراحمد با بیان اینکه هفت طرح کنترل سیلاب و تغذیه مصنوعی در استان وجود دارد که در همین بارندگیهای اخیر بخشی از سیلابها را کنترل کردند گفت: بیش از سه هزار حلقه چاه در استان داریم که مجوز شرب، صنعت و کشاورزی آنها بعد از انقلاب بوده است.
وی تأکید کرد: تاکنون بیش از پنج هزار ایستگاه پمپاژ برای جهاد کشاورزی و برای کشاورزان صادرشده است و اجرایشان بعد از انقلاب بوده است.
این مسئول آب در کهگیلویه و بویراحمد در ادامه با اشاره به اینکه برای ۲۷۵ طرح پرورش ماهی در بخش آب مجوز صادرشده است و به تولید ماهیان سرد آبی و گرمابی مشغولاند و حدود ۱.۲ تریلیون تومان حاصل دسترنج مردم بوده است افزود: هماکنون قرارداد ۶۰ طرح ملی و استانی به مبلغ ۶ و نیم تریلیون تومان انجامشده است که شامل سد تنگ سرخ، سد سقاوه، سد سر پری، تأمین آب دهدشت غربی به میزان پنج هزار و ۵۲۵ هکتار، طرح تأمین آب دهدشت سوق چرام و لنده و تأمین آب ۲۴۰ روستا، طرح تأمین آب لیکک و روستاهای مسیر، طرح تأمین آب اراضی لیشتر، دشت مور، امامزاده جعفر، خان احمد و... هستند.
مدیرعامل شرکت آب منطقهای کهگیلویه و بویراحمد با تاکید بر اینکه پیشبینی میشود در همین دولت تمام این طرحها به بهرهبرداری برسند ابراز کرد: طرحهای آبی زیادی هم هستند که در حال مطالعه و یا تکمیل مطالعاتی هستند و اهداف بسیار بالایی دارند که ازجمله آنها سد آبریز که ۲۰ هزار هکتار از اراضی را تأمین آب میکند و یکی از اثرگذارترین طرحها در بحث تولید، اشتغال و رفع محرومیت است.
مصلح در ادامه با بیان اینکه سد پراشکفت در بویراحمد به میمنت دهه فجر قرارداد مطالعاتی آن را منعقد خواهیم کرد و سد ۲۰۴ میلیون مترمکعبی و بخش گبگیان بویراحمد و پا تاوه و اراضی منطقه را تأمین آب میکند گفت: سدهای لوداب (عزیزی و سادات)، سد شیو در باشت و سدهای سرآسیاب یوسفی و قلات در بهمئی جزو ۱۰ سد در حال مطالعه استان هستند.
مدیرعامل شرکت آب منطقهای کهگیلویه و بویراحمد عنوان کرد: با تکمیل آن ۶۰ پروژه اجرایی و با اجرایی کردن این ۱۰ سد مطالعاتی استان کهگیلویه و بویراحمد در تأمین آب صنعت، شرب و کشاورزی و تولید انرژی برقابی به درجهای خواهد رسید که نیازی به هیچ طرحی نخواهد داشت.
وی بیان کرد: با اجرای این طرحها ۷۰ درصد استان از نعمت آب شرب پایدار بهرهمند خواهند شد و حدود ۵۰ هزار هکتار از اراضی دیم استان به آبی تبدیل خواهد شد و ۴۰۰ مگابایت انرژی برقابی تولید خواهد شد.
مصلح در پایان با تاکید بر اینکه سد چم شیر هم در مرحله پایانی است و تولید برق خواهد داشت و ۱۳۶ میلیون مترمکعب از این سد تخصیص داریم و ۶۵ میلیون مترمکعب آن برای کشاورزی و ۶۰ میلیون مترمکعب برای صنعت استفاده خواهد شد افزود: تأمین آب منطقه ویژه اقتصادی گچساران و پتروپالایشگاه لیشتر، توسعه صنایع نفت و گاز و پتروشیمی و تأمین آب ۱۲ هزار هکتار زمین در مناطق محروم گچساران از سد چم شیر هدفگذاری شده است.
انتهای پیام/
نظرات کاربران