صبح زاگرس
پايگاه خبري تحليلي خبر ديشموك

7. ارديبهشت 1399 - 14:51
کد مطلب: 73816
اگر پروژه از سمت خوزستان سریعا شروع بکار نکند، احتمال برگشت اعتبار وجود دارد که لازم و ضروری است از همه ظرفیت های مسئولان شهرستانی، استان کهگیلویه و استان خوزستان برای تسریع در شروع عملیات اجرایی کمک گرفته شود.

به گزارش پایگاه خبری آوای ماغر؛ رئیس اداره راه و شهرسازی شهرستان بهمئی در گفتگوی تفصیلی با خبرنگار این پایگاه خبری از آخرین اقدامات انجام شده برای پیشبرد پروژه احداث جاده لیکک به جایزان خبر داد.

علی خوبی نژادیان تصریح کرد: مطالعه جاده لیکک به جایزان و نقشه برداری آن به سال 88 تا 90 برمی گردد، درآن زمان مسیریابی و نقشه های اولیه تهیه و حتی متره و برآورد پروژه هم  تهیه شد.

وی افزود: با جدایی اداره راه و شهرسازی و راهداری و حمل و نقل جاده ای و شروع به کار نماینده فعلی(مهندس هاشمی پور)، عضویت وی  در کمیسیون انرژی و ارتباط نزدیک با مجموعه وزارت نفت و اینکه یکی از اهداف این پروژه ارتباط عوامل نفت جنوب « امیدیه و آقاجاری » باچاه های نفتی شهرستان بهمئی  بود، پیگیری مجددبرای شروع صورت گرفت تا در دهه فجر 95 با حضور معاون وزیر نفت، نماینده کهگیلویه بزرگ،  مدیرکل وقت اداره کل راه و شهرسازی و مسئولان شهرستانی عملیات کلنگ زنی شروع  شود.

خوبی نژادیان خاطرنشان کرد: اعتبار پروژه نزدیک به15میلیارد تومان  از محل اعتبارات وزارت نفت تامین و تخصیص یافت و بعد از آن عملیات انجام مناقصه توسط اداره کل راه و شهرسازی برگزار و خوشبختانه یکی از بهترین و قوی ترین پیمانکاران حوزه راهسازی برنده مناقصه شد که فورا تجهیز کارگاه انجام و عملیات را با ماشین الات راهسازی متعدد و مرتبط شروع کرد.

رئیس اداره راه و شهرسازی بهمئی ادامه داد: در کمتر از یک سال بیش از 85درصد کار انجام شد و بعلت نقدینگی و متفاوت بودن نگاه مسئولان محترم در استان در خصوص ادامه عملیات اجرایی پروژه و عدم حمایت جدی و تخصیص اعتبار ویژه و لازم به پروژه  ،  متاسفانه پس از یک سال سر در گمی پیمانکار و غیر فعال بودن پروژه به دلایل فوق و اینکه پیمانکار با وجود مطالبات حدود ده میلیارد تومانی و دریافت حدود سه میلیارد از آنها ، عدم همکاری با وی، بلاتکلیفی و دارا بودن حدود ده ها ماشین آلات راهسازی در کارگاه درخواست ماده 48 نمود که با درخواست پیمانکار موافقت و برای مدتی پروژه متوقف شد.

رئیس اداره راه و شهرسازی بهمئی گفت:دوباره با پیگیری نماینده مجلس(سردار هاشمی)واینکه از ظرفیت استان خوزستان جهت سرشکن کردن اعتبار طرح  استفاده شود نزدیک به 13 کیلومتر از مسیر که در محدوده استان خوزستان قرار ، تفکیک و با همکاری مهندس پیرامون و مهندس تقوی در مجموعه نفت امیدیه و آقاجاری مذاکرات و جلساتی انجام و در نهایت برآورد محدوده استحفاظی  خوزستان مجزا و رسما تحویل شرکت نفت امیدیه و آقاجاری شد.

خوبی نژادیان تصریح کرد: و با پیگیری های صورت گرفته از طریق وزارت نفت نزدیک به 4 میلیارد تومان برای شروع عملیات اجرایی از سمت خوزستان « جایزان- قلمود» در ادامه جاده امیدیه و میانکوه به جایزان تخصیص داده شد  لذا  5 کیلومتر آن  تا مرحله اجرای بیس و آسفالت از طرف اداره کل  خوزستان به مناقصه رفت.

وی افزود: خوشبختانه پیمانکار این بخش از پروژه یکی از پیمانکاران بومی شهرستان بهمئی « جهاندیده»، انتخاب شد که حدود دو ماه از انتخاب و برنده شدن وی میگذرد اما هنوز بنا به دلایلی تحویل زمین و شروع به کار نمی شود.

رئیس اداره راه و شهرسازی بهمئی خاطرنشان کرد: اگر پروژه از سمت خوزستان سریعا شروع بکار نکند، احتمال برگشت اعتبار وجود دارد که لازم و ضروری است از همه ظرفیت های مسئولان شهرستانی، استان کهگیلویه و استان خوزستان برای تسریع در شروع عملیات اجرایی کمک گرفته شود.

خوبی نژادیان افزود: این پروژه بر خلاف صحبت برخی از بزرگواران حقیقی و حقوقی جاده بین روستایی و بین شهری برای دو نقطه خاص نیست بلکه ادامه جاده و کریدور مرکز به بنادر یعنی مسیر اصفهان- پاتاوه- دهدشت- لنده- تشان-لیکک - جایزان- امیدیه- ماهشهر و آبادان » است که شایسته است اهداف کلی طرح لحاظ شود و از مسائل و استفاده های جانبی(سیاسی، قوم و قبیله ای) در این طرح خودداری شود.

وی گفت:طول کل مسیر پروژه لیکک به جایزان 25 کیلومتر است، 12 کیلومتر آن در استان کهگیلویه و بویراحمد واقع است که تا کنون 6 کیلومترآن بعنوان فاز اول با مبلغ قرار داد 15میلیارد تومان تا مرحله اجرای بیس پیش رفت و برای فاز دوم آن در حال حاضر 3 میلیارد تومان اعتبار هست که نیمه اول سال  توسط اداره کل راه و شهرسازی استان کهلیلویه و بویراحمد به مناقصه رفته، پیمانکار آن انتخاب و عملیات اجرایی شروع می شود.

رئیس اداره راه و شهرسازی بهمئی در ادامه گفت:عملیات اجرایی قسمت دیگری از مسیر حد فاصل لنده به تشان در دهه فجر سال قبل توسط معاون وزیر راه و شهرسازی و مسئولان استانی و شهرستانی لنده کلنگ زنی و هم اکنون فعال است.

خوبی نژادیان با برشمردن اهدافــــ و مزیت های مسیر  جاده ارتــــــباطی لیکک به جایزان (امیدیه )، گفت:این پروژه تکمیل بخشی از  پازل کریدور مرکز به جنوب کشور(بنادر ) که ادامه جاده پاتاوه به دهدشت و دهدشت به لنده ،تشان و شهرستان بهمئی است که باعث خروج شهرستان بهمئی به خصوص مرکز آن(شهر لیکک) از بن بست می شود.

وی تسریع در پشتیبانی  و نگهداری از  چاههای نفت منطقه و شهرستان توسط واحدهای مربوطه در شهرستان های امیدیه و آغاجاری،استفاده از منطقه گردشگری تنگ ماغر و سولک برای مردم شهرستانهای همجوار( جایزان، امیدیه، میانکوه، ماهشهر، آبادان و خرمشهر)  به خصوص همشهریان خودمان در آن مناطق، کاهش طول مسیر نسبت به وضع موجود(حدود 25 کیلومتر) و صرفه جویی در زمان ، مصرف سوخت و استهلاک خودرویی  و استفاده  عشایر منطقه از مسیر ارتباطی و تسهیل در رفت و آمد آنان  را از دیگر از برکات افتتاح این پروژه برشمرد.

رئیس اداره راه و شهرسازی بهمئی با بیان اینکه تعداد زیادی از همشهریان ما در دهستان های جولکی ، سر جولکی، اسلام آباد، قلمود ، شهر جایزان و شهرهای آقاجتری، امیدیه و ماهشهر زندگی یا مشغول کار هستند، گفت:مسیر و ارتباط این عزیزان با شهرستان بهمئی با اجرای پروژه تسهیل می شود.

خوبی نژادیان در پایان کم شدن ترافیک و کاهش تصادفات جاده لیکک به بهبهان و حومه بهبهان و خروج شهرستان بهمئی از بن بست ارتباطی را از مهم ترین اهداف اجرای پروژه احداث جاده لیکک به جایزان عنوان کرد.

انتهای پیام/

نظرات کاربران

آخرین عناوین